rue du Pont Nouveau

Lyxkanten har prövat Rue du Pont Nouveaus söndagsbrunch idag. Restaurangen som ligger på Nybrogatan 38 (Stockholm, Östermalm) har en skön och varm inredningsstil med röda detaljer som är inbjudande även för personer som inte bokat bord utan droppar in på måfå under tiden vi besöker stället.

Personalen är tillmötesgående men inte extraordinärt trevliga. Duktiga på att fylla på buffématen men kanske inte helt klara med framdukningen av serveringsbestick som saknades både till revbensspjällen och till prinsesstårtan. När vi dock påpekade att det saknades något att ta med så var de inte sena med att lägga fram dessa. Ingen i personalen tog bort våra tomma tallrikar under den timme vi satt i lokalen, utan fick bära in dessa själv när vi hämtade kaffe och godsaker från tårtbuffén. Dessa saker drar naturligtvis ner på betyget.

De kalla rätterna var bäst – en fräsch skagenröra med handskalade stora räkor, en asiatisk räksallad (med lika fina räkor) och en bondsallad med knaperstekt fläsk, ägg och gulbetor (?) var alla väldigt goda. Lyxigt var också små öppna sandwichar med pocherade ägg på gravlax – de hade varit ännu bättre om brödet som utgjorde underlaget hade varit mindre torrt.

Cheddar och brie samt gott smör fanns till brödet – som tyvärr inte levde upp till förväntningarna som vi hade på detta patisserie. Briochen såg lyxig ut, men hade varit godare för en eller två dagar sedan. Likaså det skivade brödet. Sorry, men bröd som inte är färskt är inte gott. Och ibland är det bättre att inte servera alls än servera gammalt…

Bland de varma rätterna fanns bland annat revbensspjäll, bacon och kycklinglår – gott men ordinärt.

Tårtbuffén såg godare ut än den smakade, men båda chokladtårtorna och en cheesecakeliknande kaka var riktigt, riktigt goda. Muffins och bullar var dock för torra för att vara värda att äta.

Helhetsbedömningen blir därför att Pont Nouveau får betyget 3 av 5, baserat på att brödet inte var färskt (trots att de vill locka till sig kunder med att de är systrar med  Tösses bageri som har samma ägare). Samt att servicen hade lite mer att hämta för att kunderna ska känna sig helt nöjda.

Brunchöppet: Lördag & Söndag 11,30-15,00.

Pris: 255 kr pp

Annonser

Om lyxkanten

Intresserad av livets lyxkant!
Det här inlägget postades i 3 lyxkanter av 5 möjliga, Brunch. Bokmärk permalänken.

En kommentar till rue du Pont Nouveau

  1. lyxkanten skriver:

    testar att göra ett inlägg
    / Joanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s