Nora

Nora stad kan rekommenderas för den som gillar det lilla, det pittoreska och mängder med kullersten. Nora bjuder på vackra hus, vindlande gränder och turister när det är sommar.

Vi turistade oss i Nora några timmar i mitten av augusti, och fick precis den dos man behöver. Nora bjuder på många små butiker runt själva kyrkan och varannan affär är en antikhandlare eller kuriosabutik. Många fina prylar fanns i butikerna, men det var inte fyndläge för oss som har lite koll på vad man kan få tag på samma saker fast för halva priset. Precis så som det ska vara – butiker ska TA betalt (med tanke på alla kostnader de har), medan man på loppisar på landsbygden ska vara billigare (vilket inte alla drive-in-loppisar har förstått som tar butikspriser för sina saker). Men läge för att få med sig något kul hem finns helt klart för den som letar efter annorlunda ting.

Lunch åt vi på Stadshotellet (80 kr ink salladsbuffé), och hade det inte varit för de kaxiga kråkorna på uteserveringen som nästan hoppade upp på bordet och åt från vår tallrik så hade vi varit nöjda. Kassler med ris serverades som dagens rätt när vi var där, och man fick ta för sig själv, som i en skolbespisning (inte vidare värst fint Stadshotell med andra ord).

Om du har vägarna förbi Nora så måste vi slå ett slag för den godaste glass vi ätit i Sverige. Nämligen den dagsfärska Noraglassen som säljs på glasstorget bredvid Systembolaget. Hasselnötsglassen var underbar. Och om vi ska återvända till Nora någon mer gång. Så är det för glassens skull. Helt klart!

Annonser

Om lyxkanten

Intresserad av livets lyxkant!
Det här inlägget postades i 3 lyxkanter av 5 möjliga, Afternoon tea & Fika, Sevärt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s