Skepparholmen Spa

Inte långt från Stockholm, och bara ett stenkast från Yasuragi i Nacka ligger Skepparholmen Spa i vacker sjönära miljö. Det är andra gången Lyxkanten övernattar på Skepparholmen. Och bara det är väl ett bevis gott nog att betyget blir med beröm godkänt.

Skepparholmen har en hälsoinriktning och det finns både stavar att låna vid receptionen och ett flertal gympapass att välja mellan. Både yoga och lite mer fartfyllda sådana. Utöver att gymmet är välutrustat och poolen skön att doppa sig i. Efter att man svettats kan man testa en av utomhuspoolerna med bubblor och utsikt över vattnet. Ett litet minus får dock utomhuspoolerna då de är lite svåra att ta sig ner i (djupa) och att det kan vara lite svårt att se över kanten för en kortare person.

Omgivningar är vackra och inbjuder till promenad runt udden. Det går att ta sig till Skepparholmen sjövägen och det finns även en bastu nere vid bryggan om man känner för att ta sig ett isvaksbad när vattnet har fryst på. Inte tokigt för den som gillar att plågas på ett skönt sätt med andra ord.

Om vi nu vänder klackarna inåt lokalerna istället glider vi fram på skönt marmorgolv och bitvis på inbjudande mattor. Restaurangdelen bjuder på mjukt trägolv. Inredningen är trevlig och det finns många olika sittgrupper i de publika delarna.

För 100 kronor extra kan man beställa ett rum med sjöutsikt. Det har vi gjort båda gångerna vi varit där, och det är väl investerade kronor. Stora panoramafönster ut mot fjärden och fåtöljer ställda för att skönt kunna sitta och njuta av utsikten. Det är lätt att drömma sig bort i en sådan miljö. Sängarna får högt betyg, likaså kuddarna och resten av rummets interiör. Badrummet bjuder inte på några överraskningar, men det är skönt att kliva ut på ett duschgolv med värmeslingor.

Om man bokar ett weekendpaket ingår tre-rättersmiddag. Här kan vi konstatera att maten smakar bra (och brödet gudomligt), men är ganska fantasilös. Tråkig. Men god. Inga konstigheter. Servicen var helt ok, trevlig personal, även om de glömde fråga om vi ville beställa mer dryck när våra glas var urdruckna. Kaffet efter middagen får man ta själv en halv trappa ner i loungen, ganska skönt att sträcka på benen efter maten och sätta sig i en annan del av restaurangen. På sommaren finns en stor skön terass som kan användas om så önskas.

Utöver middag så ingår brunch dag två i weekendpaketet. Här finns allt att önska. Våfflor, smoothies, olika sallader, kycklingklubbor, sill, små godbitar – ingen behöver gå hungrig från den här buffén. Det är något som är helt säkert!

För under 2000 kr per person får du allt ovan. Och det är inte dåligt. Unna dig en flykt från vardagen med en övernattning på Skepparholmen. Lyxkanten ger Skepparholmen fyra lyxkanter av fem möjliga. Ett högt betyg! Grattis Skepparholmen!

Annonser

Om lyxkanten

Intresserad av livets lyxkant!
Det här inlägget postades i 4 lyxkanter av 5 möjliga, Övernattningar. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Skepparholmen Spa

  1. Maria skriver:

    Hej, hittade till din fina informativa blogg och lägger till dig till min favvis-lista! 🙂
    Kul att du tyckte skepparholmen var bra, vi har varit där och ätit lunch och jag tyckte inte det var något att skriva hem om, så kul om det inte var en trend utan ett ”hoppsan” från ställets sida.

  2. Fredrik skriver:

    Vilken underbar upplevelse det låter som att ni hade! Skulle du kunna tänka dig att berätta lite om den i en kommentar på vår sida så att ändå fler kan få ta del av den? Och förhoppningsvis få det lika härligt 🙂

    Skepparholmen Nacka hittar du här: http://sparesorts.se/2013/09/28/skepparholmen-nacka/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s